RietBlog

the joy of joining

Vloerisolatie / Bodenisolierung

Nu de winter eraan komt en de kachel weer aan gaat, willen we nog "snel even" de vloer isoleren. Het idee is om 8cm dikke piepschuim-platen van onder tegen de betonnen vloer aan te brengen. Op internet vond Ad een bedrijf dat tweedehandse sloop-spullen verkoopt: www.tweedehandsmaterialen.nl. Prima materiaal dat zo ook nog een tweede leven krijgt in plaats van op de stortplaats te belanden. Het was nog best spannend om met een geleend auto en aanhangwagen en af en toe een flinke windstoot alle 36 platen voor één huis hier te krijgen. Maar het lukte tenslotte zelfs in één keer en als je niet de snelweg op wilt, is het best nog een mooie dagtocht van Bergen op Zoom naar Rijsbergen en terug :-)

De platen passen natuurlijk niet in zijn geheel door het kleine luikje en moeten eerst door het midden worden gesneden. Na het graven van een kuiltje direct onder het luik kan je ze er dan net doorheen wrikken. Nu mag Ad weer de kruipruimte in. Deze keer valt het tegen. Misschien door het natte weer (de kruipruimte zelf is gelukkig kurkdroog), misschien ook door de verkeerde lijm blijven de platen maar niet hangen. Gisteren hebben we nog een proef met tegellijm gedaan. Of dat wel gelukt is weten we nog niet. Omdat het snijden van de platen in wind en regen ook geen plezier was, hebben we de zondag middag liever met een warme chocolade en een gezellig bordspel doorgebracht.

Jetzt wo der Winter vor der Tür steht und die Heizung wieder an geht, wollen wir noch "schnell eben" den Boden isolieren. Dazu wollen wir 8cm dicke Styrophor-Platten von unten an den Betonboden anbringen. Im Internet fand Ad eine Firma die gebrauchte Baumaterialien verkauft: www.tweedehandsmaterialen.nl. Gutes Material, das so ein zweites Leben bekommt statt auf der Müllhalde zu landen. Es war noch ziemlich spannend, mit einem geliehenen Auto und Anhänger und ab und zu ziemlichen Windstößen alle 36 Platten für ein Haus hierher zu bekommen. Aber es klappte dann doch mit einmal Fahren und wenn man die Autobahn meidet, ist es auch noch ein schöner Tagesausflug von Bergen op Zoom nach Rijsbergen und zurück :-)

Die Platten passen natürlich nicht im Ganzen durch die kleine Einstiegsluke und müssen erst einmal geteilt werden. Nachdem Ad eine kleine Vertiefung gegraben hat, können sie dann gerado so durch die Luke gepfriemeld werden. Jetzt darf Ad wieder absteigen in den Untergrund. Diesmal klappt aber nicht alles wie gewünscht. Vielleicht durch das nasse Wetter (Obwohl der "Keller" selbst zum Glück trocken ist), vielleicht auch durch den falschen Leim, bleiben die Platten einfach nicht hängen. Gestern haben wir es noch mit Fliesenleim ausprobiert. Ob das geklappt hat, wissen wir noch nicht. Da das Teilen der Platten in Wind und Regen auch keinen Spaß gemacht hat, haben wir den Sonntag Nachmittag lieber mit einer warmen Schokolade und einem Brettspiel verbracht.

De gekko / Der Gecko

Deze zomer hebben we helemaal niets aan het huis gedaan. Alleen genoten van het slechte weer... Zo was er tijd voor wat details, zoals deze gekko. Gelijk toen ik de bron voor het eerst zag, vond ik dat er wat kleur miste.

Diesen Sommer haben wir gar nichts am Haus gemacht. Nur das schlechte Wetter genossen... Aber so war jedenfalls Zeit für ein paar Details, wie zum Beispiel diesen Gecko. Gleich als ich den Springbrunnen zum ersten mal sah, dachte ich, dass hier ein bisschen Farbe fehlt.