RietBlog

the joy of joining

Het einde van de tegeltjes / Das Ende der Küchen-Fliesen

Vanavond het eerste glaasje wijn in de nieuwe woonkamer! Het was nog behoorlijk veel werk totdat we vanmiddag de eerste meubels konden plaatsen. En daarmee bedoel ik niet alleen de ondergrondse actie van Ad, maar vooral het inpassen van de nieuwe houten planken in het woonkamergedeelte van de voormalige keuken. De planken waren helemaal onbehandeld en moesten eerst met een staalborstel opgeschuurd worden, dan de zijkanten afgekant, vervolgens geïmpregneerd, passend gezaagd, in de was gezet en geboend worden. Als je het weet, zie je dat vier rijen nieuwe planken zijn, maar naar een tijdje gaan ze waarschijnlijk nog iets donkerder worden.

 

 

Heute Abend das erste Glas Wein im neuen Wohnzimmer! Es war noch ziemlich viel Arbeit bis wir heute Nachmittag die ersten Möbel einräumen konnten. Und damit meine ich nicht die Untergrundaktion von Ad heute Mittag, sondern das Einpassen der neuen Holzdielen im vormaligen Küchenteil des Wohnzimmers. Die Dielen waren nicht vorbehandelt und mussten daher erst mit einer Drahtbürste aufgeraut werden. Nachdem die Kanten gefräst waren, mussten alle Planken imprägniert werden, passend zugesägt, gewachst und gebonert. Wenn man es weiß, sieht man das vier Reihen neu sind, aber wahrscheinlich werden die mit der Zeit auch noch dunkler.

Ondergronds / im Untergrund

Wie geen antenna-kabel in de wonruimte wil hebben en geen geld over heeft voor een draadloze verbinding, die moet - of hij wil of niet - naar beneden in de "kelder". Niet voor niks heet het hier "kruipruimte".

 

Wer kein Antennenkabel mitten in der Wohnung haben will und kein Geld ausgeben für eine Funkübertragung, der muss wohl oder übel in den "Keller" absteigen. Ja, sowas gibt's hier auch und man nennt es nicht umsonst "Kriechraum".

Er kan weer gewerkt worden / Es kann wieder gearbeitet werden

Zo, DeepWeb is weer vol operationeel. De werkplekken zullen hier een hele tijd bijven staan. Pas als alles compleet af is - eerst de woonkamer, dan de keuken en tenslotte het kantoor - gaan ze weer verhuizen naar de andere kant en wordt dit het eetgedeelte. Wat een zee van ruimte, zeg, heerlijk!
Geen reden, Ad, om direct de computer te slopen. Surprised Wink

 

So, DeepWeb ist wieder voll betriebsfähig. Die Arbeitsplätze werden hier wohl eine ganze Weile stehen bleiben. Erst als allerletztes - wenn Wohnzimmer, Küche und Büro komplett fertig sind - ziehen sie wieder um zur anderen Seite und wird dies der Eßbereich. Was für ein Platz, herrlich!
Kein Grund Ad, gleich den Computer crashen zu lassen. Surprised Wink

Houten vloer / Holzdielen

Niks gaat boven houten vloerdelen! Het is nu het derde huis in onze straat waar deze planken komen te liggen. Gewoon in elkaar schuiven, klaar. Het enige nadeel is dat 21cm breed, 2 cm dik massief eiken ontzettend zwaar is. Maar het is prachtig, toch? Het stukje dat niet op de foto te zien is - waar nog de oude keukentegels liggen -  moet echter nog afgewerkt worden. Hiervoor moeten we eerst de vloerdelen uit de huidige keuken halen en de nieuwe planken behandelen. Maar morgen gaan we eerst het kantoor verplaatsen naar het nieuwe (eet-)gedeelte, zodat er weer gewerkt kan worden. In het oude huis hebben we ondertussen overal kleden op de betonnen vloer gelegd. Het ziet er gezellig uit en we zijn eindelijk (vooralsnog) af van het alles doordringende stof. Zo kan toch weer goed geleefd worden.

 

 

Nichts geht über Holzdielen! Dies ist schon das dritte Haus in unserer Straße, in dem diese Planken verlegt werden. Einfach ineinander schieben, fertig. Kleiner Nachteil ist, dass 21cm breite, 2cm dicke massive Eiche nicht gerade leicht ist. Aber es ist super, nicht wahr? Das Stück, das auf den Fotos nicht zu sehen ist - mit den alten Küchenfliesen - muss allerdings noch verlegt werden. Dafür müssen wir erst die Holzdielen aus der Küche frei machen und die neuen Planken imprägnieren und behandeln. Morgen werden wir aber erstmal mit dem Büro in den neuen (Eßzimmer-)bereich umziehen, so dass wieder ein weing gearbeitet werden kann. Im anderen Haus haben wir inzwischen alles mit Teppichen und Resten Teppichboden ausgelegt. Das sieht gemütlich aus und befreit uns erstmal vom alles durchdringenden Staub. So kann hier wieder gut gelebt werden.

De woonkamer / Das Wohnzimmer

Het binnenbos ging helaas niet door, dan maar weer streppen knippen en plakken. Deze keer met dit retro-behang. Nadat we in alle bouwmarkten van de hele regio (<20km) alleen maar bloemetjesbehang of oerlelijke andere ontwerpen tegen kwamen, zijn we uiteindelijk weer in de koopjeshoek van Kwantum terecht gekomen. Een echte aanrader dus! 

Omdat het ons dan toch een beetje heel erg zwart-wit-sjiek werd, hebben we voor de muur tegenover (met de doorgang naar de nog te bouwen keuken) een frisse kleur gekozen. De hoekjes eerst rond afplakken en dan vijf keer direct op de betonnen muur verven, geeft een heel mooi resultaat.

  

 

Der Innenwald wurde ja leider abgelehnt. Dann also wieder Streifen schneiden und kleben. Diesmal mit dieser Retro-Tapete. Nachdem wir alle Baumärkte der Region (<20km) abgeklappert hatten, wo es wirklich nur Blümchentapeten oder andere schreckliche Muster gab, sind wir doch wieder in der Angebotsecke des Billiganbieters Kwantum gelandet. Das ist wirklich ein guter Tipp!

Insgesamt wurde es aber doch etwas sehr schwarz-weiß chick, daher haben wir die gegenüberliegende Wand (mit dem Durchgang zur noch zu bauenden Küche) mit einer frischen Farbe versehen. Die Ecken rund abkleben und dann viermal direkt auf die Betonwand streichen, das Ergebnis lässt sich sehen.

De boom / Der Baum

In 35 jaar gegroeid en in een middagje weg. Het is heel erg jammer, maar onze berkenboom was ziek. Het houtrot zat tot diep in de stam. In de herfst planten wij een nieuwe boom. Waarschijnlijk wordt het een appelboompje.

 

 

In 35 Jahren gewachsen und in einem Nachmittag gefällt. Es ist wirklich schade, aber unsere Birke war krank, der Stamm war schon bis weit nach unten verrottet. Im Herbst pflanzen wir einen neuen Baum. Wahrscheinlich wird es ein Apfelbaum

De eerste kamer is "af" / Das erste Zimmer ist "fertig"

Gelukkig hadden we het oude laminaat uit de woonkamer bewaard. Tegenwoording bestaat alleen nog kliklaminaat, dat is vast wel makkelijker te verwerken, maar het had nooit zo mooi aangesloten aan het beukenlaminaat van nummer 2. Nu is het één mooie ruimte geworden met een heerlijk avond-lees-plekje.

 

Zum Glück hatten wir das alte Laminat aus dem Wohnzimmer aufgehoben. Jetzt gibt es nur noch sogenanntes Klick-Laminat, dass bestimmt viel einfacher zu verlegen ist, aber ganz sicher nicht so einfach an das Buchenlaminat aus Nummer 2 gepasst hätte. Jetzt ist es ein zusammenhängender Bereich geworden mit einer herrlichen Abend-Lese-Ecke.